Ketteräksi Kirjaimista, Notkeaksi Numeroista

Tässä toiminnallisessa koulutuksessa lauletaan ja liikutaan, väännytään ja käännytään sekä pelataan ja hypitään Ketteräksi Kirjaimista, Notkeaksi Numeroista. Eli pulpetit ja pöydät sivuun ja liikkuen ja laulaen oppimaan!

Koulutuksen sisältö
Koulutuksessa perehdytään uudenlaisiin toiminnallisiin työtapoihin, jotka tukevat lukemaan ja kirjoittamaan oppimista sekä matemaattisten käsitteiden ja perustaitojen oppimista.

Koulutuksessa tutustutaan mm. monipuoliseen Ketteräksi Kirjaimista, Notkeaksi Numeroista -materiaaliin sekä sen peleihin ja leikkeihin, jotka tukevat luki- ja matikkataitojen lisäksi myös vuorovaikutus- ja kaveritaitoja, ilmaisua ja itsetuntoa sekä keskittymiskykyä ja ongelmanratkaisua. Valmiiden pelien ja leikkien lisäksi pohditaan materiaalin soveltavaa käyttöä sekä materiaalin monipuolisia mahdollisuuksia lasten omaan luovaan pelikeksintään.

Koulutuspäivän aikana tutustutaan myös Laulukirjaimet™ -pilottimateriaaliin, jossa laulu, rytmi ja musiikilliset elementit on valjastettu innostavalla ja innovatiivisella tavalla kirjainten hahmottamisen ja piirtämisen tueksi kokonaisvaltaisessa, kehollisessa ja toiminnallisessa prosessissa. Laulukirjaimet™ perustuu Laulau Oy:n kehittämään Laulupiirtämisen® menetelmään.

Ketteräksi Kirjaimista, Notkeaksi Numeroista -materiaali ja koulutuksessa toteutettavat laulut, leikit ja pelit soveltuvat käytettäväksi niin varhaiskasvatuksessa, esi- ja alkuopetuksessa kuin erityisopetuksessakin eri ikäryhmille soveltaen.

Koulutuksen kohderyhmät
Koulutus on suunnattu erityisesti yli 4-vuotiaiden lasten parissa toimiville varhaiskasvatuksen, esi- ja alkuopetuksen ammattilaisille, erityisopettajille, musiikkikasvattajille, liikuntaohjaajille sekä erityistä tukea tarvitsevien lasten parissa toimiville toimiville ammattilaisille.

Kouluttaja
Menetelmäkehittäjä, lauluntekijä Minna Lappalainen, Laulau Oy

Ketteräksi Kirjaimista, Notkeaksi Numeroista -tilauskoulutus
Ketteräksi kirjaimista, Notkeaksi numeroista on ihanteellinen kokonaisuus koko työ­yhteisön koulutuksena. Toiminnallisena koulutuk­sena se toimii maini­osti myös työ­porukan yhteishengen lujittajana ja luovan ilmaisun kehittäjänä. Uuden menetelmän käyttöön­otto samanaikaisesti koko organisaatiossa helpottaa uuden omaksumista ja mahdollistaa kokemusten vaihdon kollegojen kanssa. Koulutus voidaan toteuttaa päivän tai puolen päivän koulutuksena. Koulutus voidaan jakaa myös kahteen tapaamiskertaan. Pyydä lisätietoa tilauskoulutuksista tai lähetä tarjouspyyntö.

Tulevat avoimet koulutukset

JYVÄSKYLÄ
pe 18.9. klo 10-16
Ainolan paviljonki
Hinta 120 euroa
Koulutuksen järjestäjä Laulau Oy

Muut syksyn 2020 koulutukset julkaistaan kevään aikana.

Ilmoittautuminen
Ilmoittauduthan mukaan ajoissa, koulutukseen otetaan rajoitettu määrä osallistujia. Ilmoittautuminen on sitova.

Menetelmämateriaali
Menetelmämateriaalina toimivat Ketteräksi Kirjaimista – Notkeaksi Numeroista -pelipyörylämateriaali, siihen liittyvä sähköinen materiaalikokonaisuus peleineen, leikkeineen ja lauluineen sekä nettipohjainen Laulukirjaimet-materiaali. Materiaalit eivät sisälly koulutuksen hintaan.

Menetelmän käyttöoikeus
Menetelmäkoulutukset ja -materiaalit antavat henkilölle oikeuden menetelmän ja sen materiaalien hyödyntämiseen osana kasvatus- ja hoivatyötä, esim. päiväkotiryhmän toiminnassa, luokan opetuksessa, puheterapiassa, muskarissa tai vanhusten virikeryhmässä. Koulutukset ja materiaalit eivät anna oikeutta menetelmän tai materiaalien edelleen kouluttamiseen tai palveluiden tarjoamiseen tavaramerkin tai siihen liittyvien materiaalien nimissä.

Lisätietoa koulutuksesta info ( at ) laulau.fi tai puh. 040 5011005 .

Lue lisää Ketteräksi Kirjaimista, Notkeaksi Numeroista -konseptista >>

Tutustu ja tilaa Ketteräksi Kirjaimista, Notkeaksi Numeroista -materiaaleja >>

Tutustu koko koulutuskalenteriin >>