LAULUPIIRTÄMINEN OSANA TOIMINNALLISTA PROSESSIA (II-taso)

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ
Laulupiirtäminen osana toiminnallista prosessia on laulupiirtämisen jatkokoulutus, jossa päästään sukeltamaan syvemmälle menetelmään sekä sen käyttöön osana eri-ikäisten lapsiryhmien moniaistista kokonaisprosessia ja oppimista. Koulutuksessa opitaan tietenkin myös iso repullinen uusia piirtämislauluja, jotka yhdessä Perusteet-laulujen kanssa muodostavat laajan kokonaisuuden eri oppisisältöteemoihin sopivia prosesseja ja harjoitteita erilaisine työtapoineen. Olitpa omassa laulupiirtäjyydessäsi jo pitkällä tai vielä matkan alussa, koulutus antaa varmasti paljon uusia ideoita, intoa ja inspiraatiota omalle laulupiirtäjän polullesi.

Koulutuspäivän aikana laulupiirtäminen nivoutuu osaksi tarinoita, liikettä, leikkejä ja musiikillista ilmaisua virittäen kaikki aistit mukaan yhteiseen seikkailuun. Matkaamme laulupiirtäen vedenalaisesta maailmasta aina avaruuteen saakka, käsittelemme oppimisen alueita kynäilyn ja kaveruuden kiemuroista veden kiertokulkuun ja vuodenaikojen vaihteluun. Pohdimme yhdessä laulupiirtäjyyttä ja laulupiirtämistä osana erilaisten ryhmien toimintaa ja erilaisissa käyttöyhteyksissä. Koulutus on toiminnallinen eli menetelmää koetaan yhdessä laulaen, piirtäen, leikkien ja liikkuen sekä yhdessä uutta luoden.

KOULUTUKSEN KOHDERYHMÄT

Koulutus on laulupiirtämisen jatkokoulutus, johon osallistuaksesi toivomme, että olet suorittanut Laulupiirtämisen perusteet -koulutuksen. Koulutus on suunnattu erityisesti

varhaiskasvatuksen, esi- ja alkuopetuksen ammattilaisille, lastenohjaajille ja perhetyöntekijöille, musiikki- ja taidepedagogeille sekä erityistä tukea tarvitsevien lasten parissa toimiville ammattilaisille, kuten erityisopettajille, puhe-, toiminta- ja musiikkiterapeuteille.

KOULUTUSMATERIAALI
Koulutusta vastaavana menetelmämateriaalina toimii sähköisen Luovalaukku.fi-palvelun Laulupiirtämisen jatko -sisältöosio, jonka käyttöoikeuteen sisältyy myös 28 laulua sisältävä ”Laulupiirtäen lammelta avaruuteen / Laulupiirtämisen jatko” -cd. Materiaali ei sisälly koulutuksen hintaan.

KOULUTTAJA
Menetelmän kehittäjä, lauluntekijä Minna Lappalainen, Laulau Oy

TILAUSKOULUTUKSENA
Mikäli työyhteisösi on suorittanut Laulupiirtämisen perusteet -koulutuksen, Laulupiirtäminen osana toiminnallista prosessia on sille looginen ja hyödyllinen jatkumo, joka ylläpitää ja kehittää edelleen menetelmäosaamista sekä antaa uusia ja innostavia työvälineitä menetelmän käyttäjälle. Koulutus voidaan toteuttaa koko päivän tai puolen päivän kouluksena. Kysy myös Laulupiirtämisen perusteet – ja Laulupiirtämisen jatko –koulutuspaketista, joka tarjoaa kattavan Laulupiirtämisen menetelmäohjauksen ja mahdollistaa menetelmän käytännön harjoittelun koulutusten välissä! Pyydä lisätietoa koulutuksista tai lähetä tarjouspyyntö >>

TULEVAT AVOIMET KOULUTUKSET

TUKHOLMA ma 7.1. klo 8:30-12
Koulutus järjestetään yhteistyössä Sverigefinska skolanin kanssa
Sverigefinska skolan, Fridhemsgatan 17-19, 11240 Stockholm
Ilmoittautuminen ja kyselyt sähköpostitse ( info@laulau.fi )

HÄMEENLINNA ma 6.5. klo 9:30-16
Koulutuksen järjestäjänä Hämeen kesäyliopisto
Lisätietoa ja ilmoittautuminen järjestäjän kotisivuilla

ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittauduthan mukaan ajoissa, koulutukseen otetaan rajoitettu määrä osallistujia. Ilmoittautumislomakkeeseen pääset yllä olevasta linkistä. Ilmoittautuminen on sitova.

MENETELMÄN KÄYTTÖOIKEUS
Laulupiirtäminen® on Laulaun kehittämä menetelmä- ja palvelukokonaisuus sekä rekisteröity tavaramerkki. Menetelmäkoulutukset ja -materiaalit antavat henkilölle oikeuden menetelmän ja sen materiaalien hyödyntämiseen osana kasvatus- ja hoivatyötä, esim. päiväkotiryhmän

toiminnassa, luokan opetuksessa, puheterapiassa, muskarissa tai vanhusten virikeryhmässä. Koulutukset ja materiaalit eivät anna oikeutta menetelmän tai materiaalien edelleen kouluttamiseen tai palveluiden tarjoamiseen tavaramerkin tai siihen liittyvien materiaalien nimissä ilman Laulaun lupaa.

Lisätietoa koulutuksesta info ( at ) laulau.fi tai puh. 040 5011005 .

Tutustu koko koulutuskalenteriin >>

Lue lisää laulupiirtämisen menetelmästä >>