LAULUPIIRTÄMISEN PERUSTEET (I-taso)

LAULUPIIRTÄMINEN® on moniaistinen ja elämyksellinen toimintamuoto, joka yhdistää laulua ja kuvallista ilmaisua samanaikaisesti ja toisiaan tukien. Laulupiirtäminen sekä sen erilaiset
harjoitteet, työtavat ja prosessit tukevat lapsen monialaista oppimista ja tarjoavat osallisuuden, oivaltamisen ja onnistumisen kokemuksia. Laulupiirtäminen soveltuu hyvin eri-ikäisille ja -taitotasoisille lapsille sekä myös erityisopetuksen ja kuntoutuksen apuvälineeksi.

KOULUTUSSISÄLTÖ

Laulupiirtämisen perusteet -koulutus on laulupiirtämisen tiivis ja toiminnallinen peruskoulutus. Koulutus antaa hyvän yleiskuvan laulupiirtämisen menetelmästä sekä sen keskeisistä harjoitteista, työtavoista, periaatteista ja käyttömahdollisuuksista. Innostavassa ja
vuorovaikutteisessa koulutuksessa opitaan iso määrä laulupiirtämistarkoitukseen tehtyjä lauluja ja näiden erilaisia toteutustapoja laulupiirtäen. Päivän aikana perehdytään toiminnallisesti laulupiirtämisen erilaisiin prosesseihin sekä laulupiirtämiseen osana kasvatus- ja hoivatyön arkea. Menetelmää lähestytään eri-ikäisten ja -taitotasoisten lasten näkökulmasta.

Koulutus antaa varmuutta, rohkeutta ja heittäytymisen iloa niin lauluun ja piirtämiseen kuin myös luovan menetelmän hyödyntämiseen lapsen kokonaisvaltaisen kasvun tukena. Osallistuja saa hyvät perusedellytykset käyttää ja soveltaa laulupiirtämisen menetelmää eri-ikäisten lasten kanssa ja erilaisissa käyttöyhteyksissä. Menetelmään tutustutaan koulutuksessa toiminnallisesti eli laulaen, piirtäen, leikkien, liikkuen, keskustellen ja yhdessä uutta luoden.

kuvat Tanja Haapakoski

KOULUTUKSEN KOHDERYHMÄT
Koulutus on suunnattu erityisesti varhaiskasvatuksen, esi- ja alkuopetuksen ammattilaisille, erityistä tukea tarvitsevien lasten parissa toimiville ammattilaisille, kuten erityisopettajille, puhe-, toiminta- ja musiikkiterapeuteille, musiikki- ja taidekasvattajille sekä seurakunnan tai muiden lasten parissa toimivien organisaatioiden perhe- ja lastenohjaajille. Koulutus antaa paljon ideoita myös lasten vanhemmille.

KOULUTTAJA
Menetelmän kehittäjä, lauluntekijä Minna Lappalainen, Laulau Oy

LAULUPIIRTÄMISEN KOULUTUS TILAUSKOULUTUKSENA
Laulupiirtämisen perusteet on ihanteellinen kokonaisuus koko työ­yhteisön koulutuksena.
Toiminnallisena koulutuk­sena se toimii maini­osti myös työ­porukan yhteishengen lujittajana ja luovan ilmaisun kehittäjänä. Uuden menetelmän käyttöön­otto samanaikaisesti koko organisaatiossa helpottaa uuden omaksumista ja mahdollistaa kokemusten vaihdon kollegojen kanssa. Koulutus voidaan toteuttaa päivän tai puolen päivän koulutuksena. Koulutus voidaan jakaa myös kahteen tapaamiskertaan. Pyydä lisätietoa tilauskoulutuksista tai lähetä tarjouspyyntö >>

TULEVAT AVOIMET KOULUTUKSET

KOUVOLA PE 28.9. klo 9:30-16
Koulutuksen järjestäjänä Kymenlaakson kesäyliopisto.
Lisätietoa ja ilmoittautuminen järjestäjän kotisivuilla.

HELSINKI TI 2.10. klo 10-16
Koulutuspaikka ilmoitetaan myöhemmin.
Hinta 135 euroa (sis. alv:n 24%)

KARJAA LA 27.10. klo 10-16 (på svenska) (*
Plats för kursen: Borgkila, Kilavägen 11, 10300 Karis
Priset 135 euro (inkl moms)

LAPPEENRANTA MA 12.11. klo 9-16
Koulutuksen järjestäjänä Etelä-Karjalan kesäyliopisto.
Lisätietoa ja ilmoittautuminen järjestäjän kotisivuilla.

ROVANIEMI TI 5.2. klo 9-16 (** HUOM! Koulutuksen ajankohta muuttunut
Koulutuksen järjestäjänä Lapin kesäyliopisto.
Lisätietoa ja ilmoittautuminen järjestäjän kotisivuilla.

*) Ruotsinkielinen Sjungorita! -metodens grunder + Böjliga Bokstäver & Smidiga Siffror -koulutus

**) HUOM! Koulutuksen ajankohta muuttunut, aiempi ilmoitettu ajankohta oli ti 4.9. klo 9-16.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittauduthan mukaan ajoissa, koulutukseen otetaan rajoitettu määrä osallistujia. Ilmoittautumislomakkeeseen pääset yllä olevasta linkistä. Ilmoittautuminen on sitova.

MENETELMÄMATERIAALIT- JA TUKI
Koulutuslaajuutta vastaa Hei, me laulupiirretään! -kirja + CD, joka sisältää lähes 40 piirtämislaulua toimintavinkkeineen, havainnollisen menetelmäosion sekä alan ammattilaisten käytännön kokemuksia menetelmästä. CD sisältää 25 laulua. Laulupiirtämisen menetelmämateriaali on myös saatavilla sähköisenä. Sähköinen Laulupiirtämisen perusteet -materiaalipankki Luovalaukku.fi -palvelussa on suunnattu koulutuksen käyneille ja materiaaliin kuuluu CD-levy. Sähköinen materiaalipankki sisältää kattavan menetelmätietopaketin, 32 piirtämislaulua äänitteineen ja toimintavinkkeineen sekä tulostettavia pohjakuvia ja instrumental-versioita menetelmälauluista piirtämisen tueksi. Menetelmämateriaalit eivät sisälly koulutuksen hintaan.

MENETELMÄN KÄYTTÖOIKEUS
Laulupiirtäminen® on Laulaun kehittämä menetelmä- ja palvelukokonaisuus sekä rekisteröity tavaramerkki. Menetelmäkoulutukset ja -materiaalit antavat henkilölle oikeuden menetelmän ja sen materiaalien hyödyntämiseen osana kasvatus- ja hoivatyötä, esim. päiväkotiryhmän toiminnassa, luokan opetuksessa, puheterapiassa, muskarissa tai vanhusten virikeryhmässä. Koulutukset ja materiaalit eivät anna oikeutta menetelmän tai materiaalien edelleen kouluttamiseen tai palveluiden tarjoamiseen
tavaramerkin tai siihen liittyvien materiaalien nimissä.

Lisätietoa koulutuksesta info ( at ) laulau.fi tai puh. 040 5011005 .

Tutustu koko koulutuskalenteriin >>

Lue lisää laulupiirtämisen menetelmästä >>