MUSA TUNTUU! – MUSIIKILLINEN TUNNE- JA VUOROVAIKUTUSLEIKKI

"Tuossa kappaleessa oli vähän sellainen haikea tunnelma. Ehkä vähän suruakin. Mutta ei kuitenkaan ihan oikeasti surullinen. Silleen vaan vähän. Erilaisia värejä. Mä maalaisin sen hitaasti isolla pensselillä."

Musiikki tuntuu sydämen tasolla ja välittää tunteita. Se luo silmiemme eteen kuvia, sanoja, värejä, mielikuvia, jopa kokonaisia tarinoita. Musiikki kutsuu tanssiin, liikkeeseen, lauluun ja soittoon sekä vie erilaisiin kuvallisiin tai tarinallisiin maailmoihin. Musiikki antaa siivet
myös erilaisille kohtaamisille, vuorovaikutusleikeille ja jaetuille kokemuksille. Jokaisella
on oikeus kokea musiikki omalla tavallaan, oikeaa tai väärää tapaa ei ole.

MUSA TUNTUU! – MUSIIKILLINEN TUNNE- JA VUOROVAIKUTUSLEIKKI -koulutuksessa lähestytään erilaisia tunteita, tunnelmia ja maailmoja erilaisten vuorovaikutteisten musiikillisten harjoitteiden sekä erilaisten luovien työtapojen avulla. Koulutus antaa uusia musiikillisia työkaluja eri-ikäisten lapsiryhmien tunne- ja vuorovaikutustyöskentelyyn, ryhmäytymiseen, liikuntaan, musiikkitoimintaan ja luovaan ilmaisuun. Koulutuksen musiikilliset harjoitteet voivat toimia myös keskittymisharjoituksina sekä monenlaisen keskustelun ja yhteistoiminnan pohjana. Valmiiden musiikillisten materiaalien lisäksi luodaan
improvisaatioidealla myös omia musiikillisia mielentiloja erilaisin soittimin ja äänimaisemin.

Musiikillisena matkatoverina koulutuksessa on mm. Laulaun uusi, alkuvuodesta 2019 ilmestyvä materiaali, joka on syntynyt musiikintekijä ja menetelmäkehittäjä Minna Lappalaisen sekä musiikintekijä ja pianopedagogi Riine Pajusaarin yhteistyönä. Materiaali on syntynyt niinikään vuorovaikutteisena prosessina improvisaation pohjalta. Musiikillisten harjoitteiden lisäksi tunnetaitoja tuetaan myös mainioilla Pianotus-otuksen tunnekuvilla.

KOULUTUKSEN KOHDERYHMÄ
Koulutus on suunnattu erityisesti varhaiskasvatuksen, esi- ja alkuopetuksen ammattilaisille, alakoulun opettajille, erityistä tukea tarvitsevien lasten parissa toimiville ammattilaisille, kuten erityisopettajille, puhe-, toiminta- ja musiikkiterapeuteille, musiikki- ja taidekasvattajille sekä seurakunnan tai muiden lasten parissa toimivien organisaatioiden perhe- ja lastenohjaajille. Koulutuksen materiaalia ja ideoita voi soveltaa kaikille eri ikäryhmille lapsista vanhuksiin.

KOULUTTAJA
Menetelmäkehittäjä ja musiikintekijä Minna Lappalainen

TULEVAT AVOIMET KOULUTUKSET

HELSINKI pe 1.3. klo 10-16
Oulunkylän puukoulu, Teinintie 8, 00640 Helsinki
Hinta 135 euroa (sis. alv:n)

KOTKA ti 9.4. klo 10-16
Koulutuksen järjestäjänä Kymenlaakson kesäyliopisto
Lisätietoa ja ilmoittautuminen järjestäjän kotisivuilla

ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittauduthan mukaan ajoissa, koulutukseen otetaan rajoitettu määrä osallistujia. Ilmoittautumislomakkeeseen pääset yllä olevasta linkistä. Ilmoittautuminen on sitova.

MENETELMÄMATERIAALIT

Musa tuntuu! - Musiikillinen tunne- ja vuorovaikutusleikki -materiaali on helppokäyttöinen sekä monenlaiseen pedagogiseen ja terapeuttiseen tarkoitukseen soveltuva
työkalu eri-ikäisten lasten tunnetyöskentelyn ja luovan yhteistoiminnan
tueksi. Materiaali sisältää 24 kpl isoja tunne- ja toimintakortteja, cd-levyllisen erilaisia instrumentaalisti toteutettuja mielenmaisemia ja tunnelmia sekä ohjekirjasen. Materiaali ei sisälly koulutuksen hintaan.