MUSA TUNTUU! – MUSIIKILLINEN TUNNE- JA VUOROVAIKUTUSLEIKKI

Musiikki tuntuu sydämen tasolla ja välittää tunteita. Se antaa struktuuria toimintaan sekä tarpeen mukaan rauhoittaa tai energisoi, lohduttaa tai riemastuttaa. Musiikki toimii yhteisenä kielenä – myös silloin, kun yhteistä kieltä ei syystä tai toisesta ole. Se antaakin mitä upeimmat siivet yhteisille kohtaamisille ja vuorovaikutukselle, tunneilmaisulle ja omien tunteiden käsittelylle. Jokaisella on oikeus kokea musiikki omalla tavallaan, oikeaa tai väärää tapaa ei ole.

MUSA TUNTUU! – Musiikillinen tunne- ja vuorovaikutusleikki-koulutuksessa kohotetaan yhdessä ”tunnesarvet” ja herkistytään kuuntelemaan musiikkia ihan uusin korvin, löytäen siitä aina uusia tunnelmia, tunnetiloja, hahmoja, maisemia ja tarinoita. Koulutuksessa saadaan iso repullinen uusia musiikillisia ja toiminnallisia työkaluja tunnetaitotyöskentelyyn ja vuorovaikutustaitojen tukemiseen sekä luovaan yhteistoimintaan ja ilmaisuun. Erilaisia tunnekäsitteitä ja tunnetaitoteemoja lähestytään luovin työtavoin, mm. musiikin, liikkeen ja leikin, kuvallisen työskentelyn, laulun ja soiton, keskustelun ja kosketuksen sekä draaman ja tarinankerronnan avulla.

Musiikillisena matkatoverina koulutuksessa on uusi Musa tuntuu!-materiaali, joka on syntynyt musiikintekijä ja menetelmäkehittäjä Minna Lappalaisen sekä musiikintekijä ja pianopedagogi Riine Pajusaarin yhteistyönä.

KOULUTUKSEN KOHDERYHMÄ
Koulutus on suunnattu erityisesti varhaiskasvatuksen, esi- ja alkuopetuksen ammattilaisille, alakoulun opettajille, erityistä tukea tarvitsevien lasten parissa toimiville ammattilaisille, kuten erityisopettajille, puhe-, toiminta- ja musiikkiterapeuteille, musiikki- ja taidekasvattajille sekä seurakunnan tai muiden lasten parissa toimivien organisaatioiden perhe- ja lastenohjaajille. Koulutuksen materiaalia ja ideoita voi soveltaa kaikille eri ikäryhmille lapsista vanhuksiin. Materiaalin instrumentaali musiikki mahdollistaa materiaalin käytön myös monikulttuurisessa ja -kielisessä toimintaympäristössä.

KOULUTTAJA
Menetelmäkehittäjä ja musiikintekijä Minna Lappalainen

MATERIAALIT
Koulutuksessa on mahdollisuus tutustua ja hankkia Musa tuntuu! -materiaaleja. Lisätietoa materiaalista löydät täältä.

TULEVAT AVOIMET KOULUTUKSET

HELSINKI ti 24.9. klo 13-18
Oulunkylän puukoulu, Teinintie 8, 00640 Helsinki
Hinta 125 e (sis. alv:n)

TUKHOLMA ke 9.10. kellonaika tarkentuu myöhemmin
Koulutuksen järjestäjänä Finlands Institutet
Lisätietoa ja ilmoittautuminen: raija.airaksinen (a) finlandsinstitutet.se

TURKU ti 22.10. klo 10-16 huom! Yhdistelmäkoulutus
Koulutus sisältää menetelmät Musa tuntuu & Laulupiirtämisen perusteet
Kuralan vanha kanala, Jaanintie 45, 20540 Turku
Hinta 135 e (sis. alv:n)

OULU ke 29.1. klo 9-15:30
Koulutuksen järjestäjänä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto
Lisätietoa ja ilmoittautuminen järjestäjän kotisivuilla

ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittauduthan mukaan ajoissa, koulutukseen otetaan rajoitettu määrä osallistujia. Ilmoittautumislomakkeeseen pääset yllä olevasta linkistä. Ilmoittautuminen on sitova.

MENETELMÄMATERIAALIT

Musa tuntuu! - Musiikillinen tunne- ja vuorovaikutusleikki -materiaali on helppokäyttöinen sekä monenlaiseen pedagogiseen ja terapeuttiseen tarkoitukseen soveltuva
työkalu eri-ikäisten lasten tunnetyöskentelyn ja luovan yhteistoiminnan
tueksi. Materiaali sisältää 24 kpl isoja tunne- ja toimintakortteja, cd-levyllisen erilaisia instrumentaalisti toteutettuja mielenmaisemia ja tunnelmia sekä ohjekirjasen. Materiaali ei sisälly koulutuksen hintaan.