MUSIIKILLISIA KOHTAAMISIA VANHUSTYÖSSÄ

Musiikki aktivoi aivoja, herättää tunteita ja yhdistää ihmisiä. Laulut ja laulaminen tukevat muistia ja johdattavat muistojen rikkaaseen maailmaan. Musiikin ja laulun hyvinvointivaikutukset on todettu kiistattomasti niin käytännön vanhustyössä kuin lukuisissa tutkimuksissakin. Vaikutus ei kohdistu pelkästään vanhuksiin, vaan musiikin käytöllä voi olla tärkeä rooli myös hoivatyötä tekevän työssäjaksamiseen ja hyvinvointiin.

KOULUTUSSISÄLTÖ
Musiikillisia kohtaamisia vanhustyössä -koulutus antaa paljon helposti toteutettavia ideoita elämykselliseen ja vuorovaikutteiseen myö-häisiän musiikkitoimintaan. Koulutus rohkaisee oman musiikillisen minän löytämiseen sekä musiikin ja laulun monipuoliseen ja tavoitteelliseen käyttöön, niin vanhusten viriketuokioissa kuin arjen hoitotilanteissa.

Koulutuksessa musiikkia lähestytään kokonaisvaltaisena vuorovaikutteisena prosessina - laulaen, soittaen, liikkuen, laulupiirtäen ja tarinoiden sekä erikuntoisten ikäihmisten toiminnalliset resurssit ja tarpeet huomioiden.

KOULUTUKSEN KOHDERYHMÄT
Koulutus on suunnattu erityisesti vanhusten parissa toimiville hoivatyöntekijöille, pedagogeille, terapeuteille, muistiohjaajille ja viriketoiminnan ohjaajille. Koulutuksesta hyötyvät myös vanhusten kanssa toimivat omaishoitajat ja vapaaehtoistyöntekijät.

KOULUTTAJAT
Musiikkiterapeutti Sari Laitinen ja menetelmäkehittäjä, lauluntekijä Minna Lappalainen

MUSIIKILLISIA KOHTAAMISIA VANHUSTYÖSSÄ TILAUSKOULUTUKSENA
Musiikillisia kohtaamisia vanhustyössä -koulutus on ihanteellinen kokonaisuus koko työ­yhteisön koulutuksena. Toiminnallisena koulutuk­sena se toimii maini­osti myös työ­porukan yhteishengen lujittajana ja luovan ilmaisun kehittäjänä. Koulutus voidaan toteuttaa päivän tai puolen päivän koulutuksena. Pyydä lisätietoa tilauskoulutuksista tai lähetä tarjouspyyntö >>

TULEVAT AVOIMET KOULUTUKSET

LAPPEENRANTA ti 26.3. klo 10-16
Koulutuksen järjestäjänä Etelä-Karjalan kesäyliopisto
Lisätietoa ja ilmoittautuminen järjestäjän kotisivuilla

Haluatko pysyä ajan tasalla tulevista koulutuksistamme? Liity Laulaun postituslistalle täällä.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittauduthan mukaan ajoissa, koulutukseen otetaan rajoitettu määrä osallistujia. Ilmoittautumislomakkeeseen pääset yllä olevasta linkistä. Ilmoittautuminen on sitova.

KOULUTUSMATERIAALIT
Koulutus sisältää luento- ja laulumonisteita. Osa laulusisällöistä löytyy materiaaleista, jotka eivät sisälly koulutuksen hintaan.

Lisätietoa koulutuksesta info ( at ) laulau.fi tai puh. 040 5011005

Tutustu koko koulutuskalenteriin >>

Lue lisää laulupiirtämisen menetelmästä >>