Laulupiirtämisen kommunikaatiopakki

42,50  (sis. alv)

Laulupiirtämisen kommunikaatiopakki tukee innostavasti laulupiirtämisen menetelmän käyttöä antaen kuvallista kommunikaatiotukea mm. tuokioiden struktuuriin sekä menetelmälaulujen, harjoitteiden ja työtapojen valintaan. Kommunikaatiopakki on suunniteltu erityisesti erityisopetuksen ja puheterapian tarpeisiin, mutta se toimii mainiona apuvälineenä myös eri-ikäisten lasten ryhmissä esimerkiksi päiväkodissa tai muskarissa.

Category:

Kuvaus

Laulupiirtämisen kommunikaatiopakki tukee innostavasti laulupiirtämisen menetelmän käyttöä antaen kuvallista kommunikaatiotukea mm. tuokioiden struktuuriin sekä menetelmälaulujen, harjoitteiden ja työtapojen valintaan.

Aikuiselle kommunikaatiopakki antaa oivan työkalun laulupiirtämisen toteuttamiseen erityistä tukea tarvitsevan lapsen kanssa, korvaavien kommunikaatiokeinojen harjoituttamiseen sekä tuokion struktuurin rakentamiseen ja kommunikointiin. Lapselle kommunikaatiopakki tarjoaa innostavan tavan tehdä aloitteita ja valintoja sekä toteuttaa laulupiirtämistä mieluisalla tavalla. Kommunikaatiopakki on suunniteltu erityisesti erityisopetuksen ja puheterapian tarpeisiin, mutta se toimii mainiona apuvälineenä myös eri-ikäisten lasten ryhmissä esimerkiksi päiväkodissa tai muskarissa.

61 laulumagneetista aikuinen voi valita tuokioon sopivan määrän teemaan tai oppimisen tavoitteisiin soveltuvia menetelmälauluja. Magneettitaulupohjalle kiinnitettävä lauluvalintataulu tukee paitsi lauluharjoitteiden valintaa ja tuokiostruktuuria, myös erilaisten laulullisten lähestymistapojen valintaa. Laulupiirtämisen lisäksi lauluja voidaan vaikka soittaa, kuunnella ja leikkiä tai keksiä niistä tarinoita. 8 piirrä itse -magneettia mahdollistavat myös omien laulukuvien piirtämisen.

Kommunikaatiopakki sisältää 8 teemallista toimintataulua, joista löytyy iso määrä tuttuja piirtämislauluja kuvahahmoina. Teemoina kevät, kesä, syksy, talvi, joulu sekä formulakisat ja liikenne. Näiden lisäksi toimintataulut iloinen pupu ja surullinen pupu innostavat jänisaiheiseen prosessiin, tunteiden käsittelyyn, kehonosien tunnistamiseen jne.

Kommunikaatiopakin laulukuvamagneetit sisältävät lähes kaikki Hei, me laulupiirretään! ja Laulupiirtäen lammelta avaruuteen -materiaalien piirtämislaulut (Luovalaukku.fi-palvelussa Laulu- ja toimintavinkit I ja II). Osa lauluista on saatavilla vain koulutukseen osallistuneille. Kommunikaatiopakkia voi hyödyntää mainiosti, vaikka kaikki materiaalin laulut eivät olisikaan käytettävissä.

Kommunikaatiopakin ovat suunnitelleet yhteistyössä puheterapeutti Liisi Kuoppala, menetelmän kehittäjä Minna Lappalainen sekä kuvittaja Pia Rantapihla.

Kommunikaatiopakin sisältö

  • 61 laulukuvamagneettia
  • 8 piirrä itse –magneettia
  • Laminoitu lauluvalintataulu, koko n. A3
  • 3 työtavan valintataulua, koko A4
  • 8 teemallista, laminoitua toimintataulua, koko n. A3

Tutustu myös
Innostavissa ja toiminnallisissa laulupiirtämisen koulutuksissa saat monipuolisesti tietoa laulupiirtämisen hyödyntämisestä erilaisissa käyttötilanteissa ja eri-ikäisten lasten kanssa. Koulutusmateriaalit sisältävät ison määrän piirtämislauluja toimintavinkkeineen ja äänitteineen sekä kattavan tietopaketin menetelmästä ja sen käytöstä monialaisen oppimisen tukena. Kommunikaatiopakin käyttöön opastetaan tarkemmin Laulupiirtäminen vuorovaikutuksen ja erityislasten tukena -koulutuksessa.

Tutustu laulupiirtämisen koulutuksiin:

Laulupiirtämisen perusteet >>

Laulupiirtäminen osana toiminnallista prosessia >>

Laulupiirtäminen vuorovaikutuksen ja erityislasten tukena >>

Toimitusehdot löydät täältä.