« Takaisin

MUSA TUNTUU! - MUSIIKILLINEN TUNNE- JA VUOROVAIKUTUSLEIKKIHinta:67.50 €
Mitäköhän jännää tässä kappaleessa Sattuu ja tapahtuu? Minkälaisia hahmoja tapaamme kappaleissa Kipitin kapitin, Tömps tömps ja Maestoso? Miten voisimme lohduttaa kaveria, kun hänellä on Kyynelten hetki? Auttaisikohan Auvon musiikki rauhoittamaan Keljun ketaleen?

Kohotetaan yhdessä ”tunnesarvet” ja herkistytään kuuntelemaan musiikkia ihan uusin korvin, löytäen siitä aina uusia tunnelmia, tunnetiloja, hahmoja ja tarinoita. Muovaillaan kavereista iloinen pellehärveli Posetiivarin säestämänä. Käsitellään surua Kaihu-kappaleen ja askarreltavan surumöykyn avulla. Maalataan kuvaksi hiukan pelottavakin Mörinäpyörre ja seikkaillaan rohkeasti läpi Hyisen hyytävän tippukiviluolan. Kiikutetaan kaverikehtoa Pai pain säestämänä ja rentoudutaan kaverien Kosketuksista hierontapiirissä.

MUSA TUNTUU! – Musiikillinen tunne- ja vuorovaikutusleikki -materiaali on monenlaiseen pedagogiseen ja terapeuttiseen tarkoitukseen soveltuva työkalu, joka on kehitetty eri-ikäisten lapsiryhmien tunnetaitotyöskentelyn ja luovan yhteistoiminnan tueksi. Materiaalin instrumentaali ja ”ikärajaton” musiikki soveltuu myös nuorten ja aikuisten kanssa käytettäväksi sekä erilaisiin pedagogisiin käyttötilanteisiin äidinkielestä kuvaamataitoon, liikunnasta vieraan kielen opetukseen. Tunnemateriaalina Musa tuntuu! voi toimia joko omana prosessinaan tai erilaisten tunnetaito-ohjelmien toiminnallisena oheismateriaalina.

Materiaalin musiikki on suunniteltu varta vasten tunnetaitojen ja -ilmaisun sekä vuorovaikutusleikkien tueksi. Sävellyksistä vastaavat pianopedagogi, säveltäjä Riine Pajusaar sekä menetelmäkehittäjä, musiikitekijä Minna Lappalainen. Musiikillisia tunnelmia ja tunnetiloja havainnollistaa sympaattinen Pianotus-hahmo, joka puhuu ja ilmaisee tunteitaan pianolla esitetyn instrumentaalin musiikin kautta. Erilaisia tunnekäsitteitä ja karaktäärejä tukevat havainnolliset Pianotus-tunne- ja toimintakortit. Pianotus-hahmon on kuvittanut Pia Rantapihla.

MUSA TUNTUU sydämen tasolla ja välittää tunteita. Siksi se antaa mitä upeimmat siivet yhteisille kohtaamisille ja kokemuksille, tunneilmaisulle ja omien tunteiden käsittelylle. Jokaisella on oikeus kokea musiikki omalla tavallaan, oikeaa tai väärää tapaa ei ole.

Musa tuntuu -materiaali sisältää 

  • cd-levyllä 36 erilaista instrumentaalia kappaletta, jotka ilmentävät erilaisia tunnelmia, tunnetiloja ja tarinoita sekä kutsuvat luovaan ilmaisuun ja vuorovaikutukseen
  • 24 isoa tunne- ja toimintakorttia tunneilmaisun, tunteiden sanoittamisen ja luovan toiminnan tueksi (15 x 15 cm, laminoitu)
  • 76-sivuisen ohjekirjan, jossa paljon toimintavinkkejä ja -ideoita luovaan tunne- ja vuorovaikutustyöskentelyyn
  • lisämateriaalina saatavana myös tee-se-itse Pianotus-hahmon ompelupaketti sekä sähköisiä tulostusmateriaaleja

Kuuntele pieniä katkelmia Musa tuntuu! -materiaalista!

Tutustu myös Musa tuntuu! -koulutukseen!