Ketteräksi Kirjaimista, Notkeaksi Numeroista on ollut meidän kirjattomassa eskarissa ihan keskeisin materiaali. Sen leikkien ja pelien avulla on lasten kanssa harjoiteltu kirjaimia ja lukuja, vuorovaikutus- ja yhdessä toimimisen taitoja, ohjeiden kuuntelua ja mieleenpainamista ja vaikka mitä. Naapuriryhmän lapset kysyvät joka päivä, milloin hekin saavat pelata näitä pelejä.

AnonyymiEsikouluopettaja

Ketteräksi kirjaimista, notkeaksi numeroista-materiaali on todella monipuolinen. Ohjekirjassa on mukavia vinkkejä, mutta muutamaa niistä kokeiltuaan keksii itsekin helposti erilaisia juttuja, joissa pyörylöitä voi käyttää. Pyörylöistä voi poimia tarvitsemansa tai muodostaa niistä kokonaisen pelipolun. Niiden avulla voi opetella kirjaimia, tavuja, sanoja tai vaikkapa lauseitakin. Matematiikassa numeropyörylät toimivat mainiosti yhteen-, vähennys- ja kertolaskuissa. Materiaalia voi käyttää koko luokan kesken tai pienemmällä porukalla. Sen avulla voi rakentaa mielekkäitä tukitunteja tai eriyttää niin ylös- kuin alaspäin oppitunnin aikana. Materiaalin kanssa voi rakentaa toiminnallisille oppitunneille liikettä, kirjatunneille välipaloja ja liikuntatunteja saa mukavasti nivottua muuhun oppimiseen. Materiaali on helposti käytettävissä myös silloin, kun nopeimmat tulevat jo valmiiksi ja jotain mukavaa pitäisi saada heille kehiteltyä.

Suosittelen Ketteräksi kirjaimista, notkeaksi numeroista materiaalia lämpimästi jokaiseen luokkaan, jossa kaivataan toiminnallisuutta ja helposti käytettävää monipuolista materiaalia.

Tarumaija AaltoErityisluokanopettaja