You are here:

Musiikki lapsen kasvun tukena

Musiikkikasvatus luovana työkaluna – Musiikin sylissä on ilo kasvaa

Pedagoginen, oivaltava ja vuorovaikutukseen kutsuva lastenmusiikki sekä musiikkikasvatuksen eri osa-alueet ovat olleet Laulaun toiminnan kivijalka alusta lähtien. Vuorovaikutteinen ja moniaistinen musiikillinen toiminta tukee lapsen laaja-alaista oppimista, osallisuutta, itseilmaisua ja hyvinvointia. Se tuo iloa yhteiseen päivään ja uuden oppimiseen sekä luo positiivista ilmapiiriä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta ryhmään.

Musiikki- ja taidelähtöisten menetelemien lisäksi Laulaun työkalureppu sisältää myös musiikkikasvatuksen perustyötapoja kuten laulua, soittoa, musiikkiliikuntaa ja -leikkiä sekä loruttelua ja rytmiikkaa. Lähestymme musiikkia luovalla ja inspiroivalla tavalla niin lapsen kasvun ja laaja-alaisen oppimisen tukemisen kuin myös musiikkiin kasvamisenkin näkökulmasta. Musiikkikasvatuksen koulutuksia tarjoamme sekä valmiina koulutussisältöinä että asiakkaan tarpeiden ja tavoitteiden mukaan räätälöiden.

lainaus_test

Lauluja erilaisiin käyttötarkoituksiin

Traktoreita ja kaivureita, tulipaloja sammutteleva lohikäärme, yhteisiä puuhia hippaleikistä Sipparallaa-tanssiin, hiljaisuuden h-hetkiä ja lintuemon hellyydenosoituksia. Tai paperilla pomppivia sadepisaroita ja jäniksiä, vinkuraisia matokaveruksia ja siilejä kymmenine piikkeineen. Lauluja laulun, leikin ja liikkumisen tarpeesta sekä erilaisiin pedagogisiin tarkoituksiin, kuten laulupiirtämisen menetelmän tueksi.

Laulaun Minna Lappalainen on tehnyt musiikkia niin lastenlevyille, oppikirjoihin ja kehittämiensä menetelmien tueksi kuin myös tilaustyönä. Musiikintekijänä Minnalle on ollut aina tärkeää musiikillinen ja kielellinen rikkaus, pedagoginen tavoitteellisuus, lapsen maailmaa puhuttelevat tarinat ja teemat sekä moniaistisuus ja ilmaisun eri mahdollisuudet. Keskeisenä ominaisuutena lukuisissa Minnan lauluissa on helppo pedagoginen muunneltavuus, mikä tukee laulujen hyödyntämistä erilaisissa käyttötilanteissa. Laulujen kieliversiot toimivat mainiosti myös vieraiden kielten opetuksen työkaluina.

Oman musiikkituotannon lisäksi Laulaulla on jälleenmyynnissä myös muutamia muita laadukkaita pedagogisia lastenmusiikkimateriaaleja.

Palkinnot ja noteeraukset

  • Vuoden uusi lastenlaulu 2008 (Voi kunpa voisin olla, Laululaukku cd)
  • Ensimmäinen YLEn lastenmusiikin kantanauha sitten 1980-luvun (Laululaukku cd), 2009
  • Emma-ehdokkuus 2011 (Vuoden lastenalbumi, Barnskivan Visväskan)
  • Vuoden pedagoginen oivallus 2017, Varhaisiän musiikinopettajat (Hei, me laulupiirretään! ja Hej, nu ska vi Sjungorita!)
  • Vuoden lastenmusiikintekijä -ehdokkuus 2018 (Minna Lappalainen, Lastenmusiikkipäivä)
  • Vuoden lastenlevy -ehdokkuus 2018 (Laulupiirtäen lammelta avaruuteen, Lastenmusiikkipäivä)

Musiikkikasvatuksen peruskoulutuksia

Laulu päivässä

Ajasta ja paikasta riippumaton, innostava elämyksellisen musiikkitoiminnan verkkokurssi, joka koostuu 12 toiminnallisesta videokoulutusjaksosta ja laajasta musiikkimateriaalista.

Ideasta lauluksi, tarpeesta työkaluksi

Koulutuksessa tutustutaan luovin työtavoin erilaisiin laulun tekemisen lähestymistapoihin ja metodeihin sekä työstetään yhdessä pedagogiseen arkeen soveltuvia pieniä, mutta suurta iloa tuottavia laulunaihioita. Koulutus soveltuu mainiosti myös luovaksi työyhteisön työhyvinvointipäiväksi.

Soittimet käyttöön – Ideoita ja työkaluja yhteismusisointiin

Koulutuksessa tutustutaan oman työpaikan soittimistoon ja soivaan toimintaympäristöön luovasti sekä uusia sävyjä ja musiikillisia mahdollisuuksia niistä löytäen. Kurssilta saat paljon helppokäyttöisiä ideoita yhteismusisointiin ja sen ohjaamiseen, äänimaisemien ja -satujen tuottamiseen, säestämiseen ja soittamisesta nauttimiseen.

Räätälöidyt koulutukset

Rakennamme musiikkikasvatuskoulutuksia myös asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan eri työtapoja, menetelmiä ja koulutussisältöjä yhdistellen.

Laululaukku -lastenlevy

Levyllinen riemukkaita lastenlauluja, jotka käsittelevät kaveruutta sekä johdattelevat mitä erilaisimpiin yhteisiin leikkeihin ja teemoihin. Levy on saatavana myös osana Laululaukku-pelilaukkua ja ruotsinkielisenä. Laulaun ja YLEn yhteistuotanto.

Laulu päivässä -verkkovalmennus

Ainutlaatuinen kurssikokonaisuus, joka toimii niin musiikkikasvatuksen perusteiden ja taidelähtöisen oppimisen kuin myös ilmaisun monien muotojen innostavana ja kattavana koulutuspakettina. 12 videokoulutusjaksoa (yht. n. 10h) sekä laaja laulumateriaali.

Laululaukku.fi – Laulusta lentoon

Lastenmusiikin pedagogista käyttöä aivan uudella tavalla helpottava kokonaisvaltainen työkalu, joka julkaistaan syksyn 2021 aikana. Satoja lastenlauluja ja toimintavinkkejä eri käyttötarkoituksiin sekä monipuoliset hakutoiminnot suosikkilistoineen.

Jaa tämä: