Tästä tuli meidän muksun uusi suosikki. Monipuolisin rytmein ryyditetyt lastenlaulut saavat kolmevuotiaan kinuamaan tanssikaveria. Mikäs on äidin tanssiessa salsan ja ragtimen tahdissa. Laululaukku on laadukkaasti tehty lastenlevy, joka sisältää 17 uutta leikillistä laulua.

AnonyymiAsiakaskokemus Vauva-lehdessä

Ryhmäni maahanmuuttajataustaisille lapsille laulupiirtäminen on toiminut selkeästi tärkeänä kieltä tukevana toimintamuotona, jossa he ovat saaneet tuntea osallistuvansa ja onnistuvansa, vaikka yhteistä kieltä ei heti olekaan. Yhdellä lapsista laulupiirtäminen avasi jopa kielellisen lukon – menetelmä rohkaisi häntä kommunikoimaan uudella kielellä.

Anonyymi menetelmäpalaute

Lastenmusiikki on tunnetusti rokistunut. Ajattomamman ja erittäin hyvin toteutetun vaihtoehdon tarjoaa Laululaukku. Minna Lappalaisen monipuolisissa sävellyksissä ja sanoituksissa on kivoja oivalluksia ja menoa ja meininkiä, vailla lässytystä. Orksterissä soittavat mm. Lenni-Kalle Taipaleen, Sami Kuoppamäen ja Mongo Aaltosen kaltaiset tekijät. Rytmisesti liikutaan välillä salsan tai reggaen, välillä perinteisen lastenlaulun tunnelmissa, enimmäkseen akustisesti. Tasosta kertonee, että Yleisradio tuli levyn toiseksi tuottajaksi. Näin syntyi ensimmäinen Ylen studioilla kantanauhaksi tehty lastenmusiikkituotanto sitten 1980-luvun.

Pirkko Kotirinta, Helsingin Sanomat

Minna on pakannut laukun huomioiden hienosti kohderyhmän musiikkikasvatukselliset tarpeet. Useimmat kappaleet soveltuvat yhdessä laulettaviksi ja leikittäviksi, ja myös aivan päiväkodin pienemmille löytyy laukusta omat lokeronsa… Näin vakuuttavan ja vaikuttavan alun jälkeen jäämme mielenkiinnolla odottamaan mitä kaikkea tähän tuoteperheeseen syntyykään. Matkalla musiikin maailmaan hyvin pakatusta laukusta on apua; se laukku on tässä.

Lastentarha-lehden arvio Laululaukku-lastenlevystä

I Minna Lappalainens trevliga melodier och texter behandlas bekanta element på ett tämligen fräscht sätt. Matti Lappalainens arrangemang ger musikerna – till exempel Lenni-Kalle Taipale – möjlighet till spontant musicerande. Birthe Wingren sjunger vackert och Tomas Höglunds skämtlynne får en att le. I körens uppträdande hörs sångglädje och barnsolister smälter hjärtat.  Genomgående teman i sångerna är vänskap och gemensam lek, och Visväskans spel och lekar förverkligar samma idéer i praktiken.

Visväskans koncept förefaller lyckat och genomtänkt över hela linjen. Att träväskan och korten är vackra och hållbara är också av betydelse. Goda idéer förtjänar att paketeras fint.

Hufvudstadsbladet

Vi älskar lekar som utvecklar barnets kreativa tänkande och språkliga utveckling. Så den här visväskan hamnar högt upp på vår önskelista! Ett underbart sångpaket fyllt med visor, spel och lekar för barn i åldern 3-9 år. Barnen lär sig nya barnvisor och inspireras att sjunga med hjälp av bildkorten.

Tidskriften Föräldrar och Barn

Sydämellinen kiitos taas aivan huikeasta koulutuspäivästä! <3 Koulutus avasi aivan uudella tavalla musiikin mahdollisuuksia lapsen tunne- ja vuorovaikutustaitojen tukena. Myös kokonaan uusi maailma musiikin tunnevaikutuksista avautui minulle itselleni, jopa siinä määrin, että kyyneliltä ei vältytty (arvannet siis kuva olen… ;-). Toki olen tiedostanut musiikin roolia tunteiden välittäjänä aiemminkin, mutta kun asian äärelle oikein pysähtyi, oli kokemus voimakas. Upeaa oli myös huomata, kuinka erilaisia me koulutuksessa olleet olimme omine kokemuksinemme ja mielikuvinemme. En malta odottaa, että pääsen lastenkin kanssa jakamaan näitä musiikillisia kokemuksia ja seikkailuita.

Anonyymi koulutuspalaute

Olemme ryhmässämme kuluneen toimintakauden aikana käyttäneet lukuisia kertoja Musa tuntuu -materiaalia. Kivat leikki-ideat ja mahtava musiikki ovat meitä liikuttaneet fyysisesti ja henkisesti. Ryhmämme kaikki lapset hiljentyvät kyseisen musiikin äärellä, materiaalilla on lukemattomia käyttömahdollisuuksia.

Reija Turunen

Minnan lauluissa on jotain sanoinkuvaamatonta taikuutta. Materiaaleista löytyy paljon ihanan pieniä, helposti opittavia lauluja, mutta jokainen on kuitenkin persoonallinen oma maailmansa. Sovitukset ja toteutukset ovat laadukkaita, mikä tekee lauluista nautittavia myös aikuiselle. Näiden laulujen äärellä viihdymme lasten kanssa aina pitkään ja niiden ympärille on niin helppo kehittää kaikenlaista toimintaa.

Anonyymi koulutuspalaute

Laulaun laulujen ja menetelmien avulla annetaan lapsille sylin täydeltä onnistumisen elämyksiä ja luodaan positiivinen oppimisympäristö kaikille lapsille. Lapsille annetaan tilaa luovuudelle ja jokainen voi olla mukana omalla tasollaan. Laulaun kaikki laulut, materiaalit ja kurssit ovat ajatuksella, ammattitaidolla ja sydämellä tehty. Laatua lapsille!!

Laulu päivässä –verkkokurssi on ollut loistava, koska siihen voi osallistua omalla ajalla eikä ole paikkaan ja aikaan sidottua. Jaksoihin voi myös helposti palata tarvittaessa uudestaan. Meille ulkosuomalaisille opettajille aivan täydellistä.

Laulau-fanit Seattlen Suomi-koulusta