Musiikillisia kohtaamisia vanhustyössä

Musiikki aktivoi aivoja, herättää tunteita ja yhdistää ihmisiä. Laulut ja laulaminen tukevat muistia ja johdattavat muistojen rikkaaseen maailmaan. Musiikin ja laulun hyvinvointivaikutukset on todettu kiistattomasti niin käytännön vanhustyössä kuin lukuisissa tutkimuksissakin. Vaikutus ei kohdistu pelkästään vanhuksiin, vaan musiikin käytöllä voi olla tärkeä rooli myös hoivatyötä tekevän työssäjaksamiseen ja hyvinvointiin.

TULEVAT KOULUTUKSET

Tällä hetkellä ei tulevia koulutuksia.

LUE

Laulupiirtäminen sopii myös ikääntyvien kuntoutusmenetelmänä sekä muistisairaiden virikeryhmiin.

TUTUSTU JA TILAA

Tutustu ikäihmisten musiikkimateriaaleihin verkkokaupassamme.

Kenelle
Koulutus on suunnattu erityisesti vanhusten parissa toimiville hoivatyöntekijöille, pedagogeille, terapeuteille, muistiohjaajille ja viriketoiminnan ohjaajille. Koulutuksesta hyötyvät myös vanhusten kanssa toimivat omaishoitajat ja vapaaehtoistyöntekijät.

Tavoite
Musiikillisia kohtaamisia vanhustyössä -koulutus antaa paljon helposti toteutettavia ideoita elämykselliseen ja vuorovaikutteiseen myö-häisiän musiikkitoimintaan. Koulutus rohkaisee oman musiikillisen minän löytämiseen sekä musiikin ja laulun monipuoliseen ja tavoitteelliseen käyttöön, niin vanhusten viriketuokioissa kuin arjen hoitotilanteissa.

Koulutuksessa musiikkia lähestytään kokonaisvaltaisena vuorovaikutteisena prosessina – laulaen, soittaen, liikkuen, laulupiirtäen ja tarinoiden sekä erikuntoisten ikäihmisten toiminnalliset resurssit ja tarpeet huomioiden.

Menetelmämateriaali
Menetelmämateriaalina toimii Laulau-lattiapelit-kokonaismateriaali. Materiaali hankitaan ennen koulutusta, jotta sitä voidaan käyttää toiminnallisesti koulutuksessa.

Ilmoittautuminen
Ilmoittauduthan mukaan ajoissa, koulutukseen otetaan rajoitettu määrä osallistujia. Ilmoittautuminen on sitova.

Koulutusmateriaalit
Koulutus sisältää luento- ja laulumonisteita. Osa laulusisällöistä löytyy materiaaleista, jotka eivät sisälly koulutuksen hintaan.

Musiikillisia kohtaamisia vanhustyössä tilauskoulutuksena
Musiikillisia kohtaamisia vanhustyössä -koulutus on ihanteellinen kokonaisuus koko työ­yhteisön koulutuksena. Toiminnallisena koulutuk­sena se toimii maini­osti myös työ­porukan yhteishengen lujittajana ja luovan ilmaisun kehittäjänä. Koulutus voidaan toteuttaa päivän tai puolen päivän koulutuksena. Pyydä lisätietoa tilauskoulutuksista tai lähetä tarjouspyyntö.

Kouluttaja
Musiikkiterapeutti Sari Laitinen ja menetelmäkehittäjä, lauluntekijä Minna Lappalainen

Lisätietoa koulutuksesta info (at) laulau.fi tai puh. 040 5011005.

Jaa tämä: