#Laulunlöytäjät – 10 rastin luontoseikkailu

24,50  (sis. alv)

#Laulunlöytäjät on innostava ja monipuolinen pedagoginen materiaali luonnossa ja luonnosta oppimiseen. Materiaali sisältää 10 lähiluontoon sijoitettavaa rastia, joista jokaiseen liittyy värikäs A4-kokoinen juliste, qr-koodilla kuunneltava laulu sekä pieniä pedagogisia tehtäviä ja keskustelunsiemeniä laulun teeman ympärillä. Kylttien ja laulujen lisäksi materiaali sisältää tulostettavan laulunlöytäjäpassin sekä rasteihin liittyviä kynätehtäviä, joita voidaan haluttaessa tulostaa retkelle mukaan. Materiaali soveltuu hyvin myös etäopetukseen ja perheiden osallistamiseen. Materiaali on ladattava tuote.

Jaa tämä:

Kuvaus

#Laulunlöytäjät-luontoseikkailu on innostava ja monipuolinen pedagoginen seikkailumateriaali luonnossa ja luonnosta oppimiseen. Materiaali sisältää 10 lähiluontoon sijoitettavaa rastia, joista jokaiseen liittyy värikäs A4-kokoinen juliste, qr-koodilla kuunneltava laulu sekä pieniä pedagogisia tehtäviä ja keskustelunsiemeniä laulun teeman ympärillä. Kylttien ja laulujen lisäksi materiaali sisältää tulostettavan laulunlöytäjäpassin sekä rasteihin liittyviä kynätehtäviä, joita voidaan haluttaessa tulostaa retkelle mukaan. Materiaali on saatavana sähköisenä, tulostettavana pdf-pakettina. Julisteet on mahdollista painattaa erikoistilauksesta myös sään kestävälle materiaalille.

Laulun, löytämisen ja luontoseikkailun riemua etä- ja lähiopetukseen

#Laulunlöytäjät-konsepti on saanut alkunsa tilanteessa, jossa koronaviruksen aiheuttama pandemia on muuttanut suuren osan päiväkotien, esikoulujen ja koulujen opetuksesta etämuotoiseksi. ”Halusin kehittää materiaalin, joka auttaisi esimerkiksi päiväkoteja, esi- ja alkuopettajia sekä muskareita ja muita harrastekerhoja järjestämään mielekästä pedagogista toimintaa etäopetuksessa oleville lapsille sekä antaisi samalla myös perheille mukavaa  yhteistä tekemistä ulkona liikkuen”, kertoo lastenmusiikintekijä ja menetelmäkehittäjä Minna Lappalainen Laulau Oy:stä. Etäopetuksen lisäksi materiaalia voi hyödyntää monipuolisesti osana luonto- ja taidepedagogiikkaa myös lähiopetuksessa sekä esimerkiksi toiminnallisten vanhempainiltojen, kevätjuhlien tai isovanhempien päivien ohjelmanumerona. Seikkailuradan voi rakentaa toki myös sisätiloihin, jolloin se voi toimia vaikkapa sairaalan lastenosaston ohjelmasisältönä.

Luonnossa monialaisesti oppien

10 toimintarastista koostuva seikkailupaketti antaa tukea monille eri oppimisen alueille kielellisistä taidoista motoriikkaan ja kynätyöskentelyyn, luontotietoudesta tunne- ja vuorovaikutustaitoihin, tarinankerronnasta musiikilliseen ilmaisuun. Yhdessä etsiminen ja löytäminen, luonnossa liikkuminen ja laulaminen ovat mainioita keinoja myös ryhmäyttämiseen ja kaveritaitoihin. #Laulunlöytäjät-teemoja voi lähestyä ja soveltaa monin tavoin eri ikä- ja taitotasoille sekä kehittää toimintarastien pohjalta pidempiäkin oppimisprosesseja. Rasteja voi etsiä kerralla useampia tai edetä yksi päivässä, jolloin yhden teeman äärelle voi pysähtyä pidemmäksi aikaa.

Julisteiden qr-koodit mahdollistavat laulujen kuuntelun rasteilla kätevästi kännykän välityksellä. Rastin juliste johdattelee laulun teemaan ja tehtäviin, laulut puolestaan innostavat monenlaiseen vuorovaikutteiseen toimintaan – leikkiin, liikkeeseen, kuvan tekemiseen, soittoon, kosketukseen, luonnon tutkimiseen sekä yhdessä kokemiseen ja oivaltamiseen. Materiaalin laulut ovat kokoelma Laulaun suosittuja piirtämis- ja leikkilauluja vuosien varrelta.

Materiaalin käyttöoikeudesta ja luvista

Materiaalin ostajalla on oikeus tulostaa materiaaleja omaan käyttöönsä. Tehtäväpapereita ja laulunlöytäjäpasseja on lupa jakaa esim. sähköpostin liitteenä tai tulostettuina asiakasperheille. Julistemateriaaleja ja qr-koodeja tai qr-koodein avattavaa musiikkia ei ole oikeus kopioida tai jakaa eteenpäin. Oletko kiinnostunut useamman toimipisteen lisenssistä? Ota yhteyttä info ( at ) laulau.fi.

Ennen kuin levität #Laulunlöytäjät-rasteja luontoon, varmistathan ensin luvat kaupungiltasi tai kunnaltasi. 

Ladattava tuote

Mikäli maksat tilauksesi Checkoutilla, saat tilauksesi latauslinkit (3 linkkiä) tilausvahvistusviestissä. Mikäli maksat laskulla, saat latauslinkit vahvistaessamme tilauksesi manuaalisesti. Latauslinkit ovat voimassa 14 päivää vahvistusviestin päivämäärästä.