Musa tuntuu! – Musiikillinen tunne- ja vuorovaikutusleikki

67,50  (sis. alv)

Musa tuntuu! – Musiikillinen tunne- ja vuorovaikutusleikki on uusi musiikillinen materiaali, jossa sukelletaan moniaistisen musiikillisen työskentelyn kautta tunnetaitojen ja vuorovaikutuksen maailmaan. Jokaisella on oikeus kokea musiikin maailma omalla tavallaan – oikeaa tai väärää tapaa ei ole. Materiaali sisältää ohjekirjan, cd-levyn ja 24 tunnekorttia.

Kuvaus

Musiikki tuntuu sydämen tasolla ja välittää tunteita. Se luo silmiemme eteen kuvia, sanoja, värejä, mielikuvia, mielen maisemia, jopa kokonaisia tarinoita. Musiikki kutsuu tanssiin, liikkeeseen, lauluun ja soittoon sekä antaa siivet erilaisille kohtaamisille ja jaetuille kokemuksille. Jokaisella on oikeus kokea musiikki omalla tavallaan – oikeaa tai väärää tapaa ei ole.

Musa tuntuu! – Musiikillinen tunne- ja vuorovaikutusleikki -materiaali on syntynyt tarpeesta luoda helppokäyttöinen sekä monenlaiseen pedagogiseen ja terapeuttiseen tarkoitukseen soveltuva työkalu eri-ikäisten lasten tunnetyöskentelyn ja luovan yhteistoiminnan tueksi. Materiaalin instrumentaali ja ”ikärajaton” musiikki soveltuu myös nuorten ja aikuisten kanssa käytettäväksi sekä erilaisiin pedagogisiin käyttötilanteisiin äidinkielestä kuvaamataitoon, liikunnasta vieraan kielen opetukseen. Tunnemateriaalina Musa tuntuu! voi toimia joko omana prosessinaan tai muiden tunnetaito-ohjelmien toiminnallisena oheismateriaalina.

Materiaalin musiikki on suunniteltu varta vasten tunnetaitojen ja -ilmaisun sekä vuorovaikutusleikkien tueksi. Sävellyksistä vastaavat pianopedagogi, säveltäjä Riine Pajusaar sekä menetelmäkehittäjä, musiikitekijä Minna Lappalainen. Musiikillisia tunnelmia ja tunnetiloja havainnollistaa sympaattinen Pianotus-hahmo, joka puhuu ja ilmaisee tunteitaan pianolla esitetyn instrumentaalin musiikin kautta. Tunnekäsitteitä ja erilaisia aktiviteetteja tukevat havainnolliset Pianotus-tunne- ja toimintakortit.

Musa tuntuu -materiaali sisältää

  • cd-levyllä 36 erilaista instrumentaalisti toteutettua kappaletta, sisältäen erilaisia tunnelmia, tunnetiloja ja vuorovaikutusleikkejä
  • 24 isoa tunne- ja toimintakorttia tunneilmaisun ja tunteiden sanoittamisen tueksi (15 x 15 cm)
  • 76-sivuisen ohjekirjan, jossa paljon toimintavinkkejä ja -ideoita luovaan musiikilliseen tunne- ja vuorovaikutustyöskentelyyn
  • sähköisen aineiston, jossa tulostusmateriaaleja tunnetyöskentelyn tueksi

 

Kuuntele pieniä katkelmia Musa tuntuu! -materiaalista:

 

Tutustu myös Musa tuntuu! -koulutukseen >>

Tutustu toimitusehtoihin >>