Musa tuntuu! – Musiikillinen tunne- ja vuorovaikutusleikki

62,50  (sis. alv)

Musa tuntuu! – Musiikillinen tunne- ja vuorovaikutusleikki on uusi musiikillinen materiaali, jossa sukelletaan moniaistisen musiikillisen työskentelyn kautta tunnetaitojen ja vuorovaikutuksen maailmaan. Jokaisella on oikeus kokea musiikin maailma omalla tavallaan – oikeaa tai väärää tapaa ei ole. Materiaali sisältää ohjekirjan, cd-levyn ja 24 tunnekorttia.

Jaa tämä:

Kuvaus

Mitäköhän jännää tässä kappaleessa Sattuu ja tapahtuu? Minkälaisia hahmoja tapaamme kappaleissa Kipitin kapitin, Tömps tömps ja Maestoso? Miten voisimme lohduttaa, kun kaverilla on Kyynelten hetki? Auttaisikohan Auvo rauhoittamaan Keljun ketaleen?

Kohotetaan yhdessä ”tunnesarvet” ja herkistytään kuuntelemaan musiikkia ihan uusin korvin, löytäen siitä aina uusia tunnelmia, tunteita, hahmoja, maisemia ja tarinoita. Muovaillaan kavereista iloinen pellehärveli Posetiivarin säestämänä. Käsitellään surua Kaihu-kappaleen ja surumöykyn avulla. Maalataan kuvaksi hiukan pelottavakin Mörinäpyörre ja seikkaillaan rohkeasti läpi Hyisen hyytävän tippukiviluolan. Kiikutetaan kaverikehtoa Pai pain säestämänä ja rentoudutaan kaverien Kosketuksista hierontapiirissä.

Musiikki tuntuu sydämen tasolla ja välittää tunteita. Se luo silmiemme eteen kuvia, sanoja, värejä, mielikuvia, mielen maisemia, jopa kokonaisia tarinoita. Musiikki kutsuu tanssiin, liikkeeseen, lauluun ja soittoon sekä antaa siivet erilaisille kohtaamisille ja jaetuille kokemuksille. Jokaisella on oikeus kokea musiikki omalla tavallaan – oikeaa tai väärää tapaa ei ole.

MUSA TUNTUU! – Musiikillinen tunne- ja vuorovaikutusleikki -materiaali on monenlaiseen pedagogiseen ja terapeuttiseen tarkoitukseen soveltuva työkalu, joka on kehitetty eri-ikäisten lapsiryhmien tunnetaitotyöskentelyn ja luovan yhteistoiminnan tueksi. Materiaalia ja sen ikärajatonta musiikkia voi käyttää myös muiden ikäryhmien luovan toiminnan inspiraationlähteenä.

Materiaali sisältää ohjekirjan, 24 tunne- ja toimintakorttia sekä cd-levyllä 36 instrumentaalia kappaletta, jotka välittävät erilaisia tunnelmia sekä kutsuvat luovaan ilmaisuun ja vuorovaikutukseen. Materiaalin musiikki on suunniteltu varta vasten tunnetaitojen ja -ilmaisun sekä vuorovaikutusleikkien tueksi. Sävellyksistä vastaavat pianopedagogi, säveltäjä Riine Pajusaar sekä menetelmäkehittäjä, musiikintekijä Minna Lappalainen. Musiikillisia tunnelmia ja tunnetiloja havainnollistaa tunne- ja toimintakorteissa esiintyvä sympaattinen Pianotus-hahmo, joka ilmaisee tunteitaan pianolla esitetyn instrumentaalin musiikin kautta. Pianotus on saatavilla myös pehmohahmona tee-se-itse-ompelupakettina.

Musa tuntuu -materiaali sisältää

  • cd-levyllä 36 erilaista instrumentaalisti toteutettua kappaletta, sisältäen erilaisia tunnelmia, tunnetiloja ja vuorovaikutusleikkejä
  • 24 isoa tunne- ja toimintakorttia tunneilmaisun ja tunteiden sanoittamisen tueksi (15 x 15 cm)
  • 76-sivuisen ohjekirjan, jossa paljon toimintavinkkejä ja -ideoita luovaan musiikilliseen tunne- ja vuorovaikutustyöskentelyyn
  • sähköisen aineiston, jossa tulostusmateriaaleja tunnetyöskentelyn tueksi

Kuuntele pieniä katkelmia Musa tuntuu! -materiaalista:

 

Tutustu myös Musa tuntuu! -koulutukseen >>

Tutustu toimitusehtoihin >>